Acnetherapie

Acne, ook wel bekend als jeugdpuistjes, is een aandoening van de talgklieren.

Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol; een verhoogde talgproductie, afsluiting van de talgklieren en bacteriele kolonisatie. Daarnaast kunnen externe factoren zoals zon, cosmetica, geneesmiddelen en ook hormonale processen en erfelijke factoren van invloed zijn op de acne.

Acne kenmerkt zich door onzuiverheden, zoals comedomen (mee-eters), ontstoken papels (rode pukkels), en pustels (puistjes met gele puskopje). Dit in verschillende mate van ernst. Wanneer acne niet meer actief aanwezig is kunnen nog wel restverschijnselen zichtbaar zijn zoals storende acnelittekens, vlekken en hyperpigmentaties en een grove huidstructuur.

Behandeling

Wij behandelen alle vormen van acne en acnelittekens. Dit gebeurt vaak in combinatie met een behandeling door een arts. Wanneer de arts medicatie voorschrijft wordt de behandeling hierop aangepast.

Het accent in de behandeling ligt op het manueel reinigen van de huid, het verwijderen en ledigen van mee-eters en puistjes. Daarnaast geven we huidverzorgingsadviezen.

Acne is niet direct te genezen, maar mede door een huidtherapeutische behandeling kan de huid wel rustig worden gemaakt, waarna het na verloop van tijd vanzelf overgaat. Acne littekens, vlekken/hyperpigmentaties of een grove huidstructuur kunnen ook behandeld worden nadat de actieve acne verminderd is. Dit kan op verschillende manieren, kijk voor meer info onder de links Peelings en Microdermabrasie en Microneedling.

Bij Dermacare werken wij met producten van verschillende leveranciers.