DEPIGMENTERENDE BEHANDELING

Cosmelan is geschikt voor het behandelen van pigmentafwijkingen waarbij sprake is van teveel aan melanine (bruin pigment) in de huid. De behandeling kan plaatsvinden op alle lichaamsdelen maar wordt voornamelijk in het gelaat toegepast. Zowel mannen als vrouwen met lichte en donkere huidtypen kunnen deze therapie veilig ondergaan mits de behandeling gelijkmatig wordt opgebouwd en ondersteunende producten voor thuisgebruik worden ingezet om de effectiviteit en veiligheid van de behandeling te waarborgen.

Cosmelan is zowel geschikt om oppervlakkig en diep gelegen pigment te behandelen.

Werkwijze Cosmelan

  • Cosmelan behandeling vindt plaats middels producten en kent twee varianten, Cosmelan 1 en 2.
  • Cosmelan 1 is een masker welke in de praktijk wordt opgebracht.
  • Cosmelan 2 is een  crème en betreft een thuisbehandeling.
  • Cosmelan 1 wordt altijd gecombineerd met Cosmelan 2.
  • Cosmelan 2 kan wel opzichzelfstaand worden gebruikt.

De ingredienten in Cosmelan 1 en 2 remmen de verschillende stadia van pigmentaanmaak in de huid en hebben daarnaast een peelende eigenschap. De pigmentaanmaak wordt hierdoor genormaliseerd en het te veel aan pigment schilfert af.

Om effectief en veilig van Cosmelan producten gebruik te kunnen maken worden deze gecombineerd met reinigings-, verzorgende- en beschermende producten van Cosmelan.

Afhankelijk van uw hulpvraag geeft de huidtherapeut advies over het gebruik van Cosmelan en wordt een maatwerk behandelplan opgesteld.