PEELINGS EN MICRODERMABRASIE

Men verstaat onder Peelings en Microdermabrasie het gecontroleerd beschadigen van de huid met als doel de groei van nieuwe huid met verbeterde kenmerken en eigenschappen te stimuleren. Over het algemeen geldt dat naarmate de huid ernstiger beschadigd is, de peelingen dieper moeten worden uitgevoerd.

Er zijn verschillende methodes:

Chemische peelings

Hierbij worden irriterende chemische stoffen gebruikt die op de huid worden aangebracht, waarbij de herstelperiode relatief kort is.

De volgende peelingen worden in onze praktijk toegepast:

  • Peelingen op basis van Fruitzuur (Louis Widmer, Dermappeal, Meditopics)
  • Peelingen op basis van aziatische kruiden (Neoderma)
  • Peelingen op basis van salicylzuur (Dermappeal)
  • Peelingen op basis van trichloor azijnzuur (Dermappeal, Lira)

Er ontstaat vaak een rode kleur, afhankelijk van de soort peeling trekt dit na enkele uren weg. Na een paar dagen kan de huid gaan vervellen, ook kan er soms jeuk ontstaan.

Micro dermabrasie

Bij microdermabrasie wordt de huid verwijderd door contact met een schurend oppervlak. De uitgeoefende druk en duur van de behandeling bepalen de diepte. Met microdermabrasie worden dode huidcellen verwijderd, de bloedcirculatie verbeterd, de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd en het verhoogt de aanmaak van collageen. Hierdoor wordt de huid gladder, elastischer, fijner van structuur en de huidskleur egaliseert. Vaak kan het in combinatie gebruikt worden met de chemische peelingen of de Fractional CO2 laser voor optimaal resultaat. De huid is na de behandeling rood en er kunnen soms kleine schaafwondjes of rode strepen aanwezig zijn. Dit hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. Na 24 uur is de meeste roodheid weg. Meestal gaat de huid na 2 dagen licht schilferen.

Laser

Door het gebruik van verschillende type lasers wordt de huid thermisch beschadigd door waterabsorptie van de energie uit laserlicht. Lisette werkt met deze methode op onze praktijk aan de Wijngaardenlaan 2 (1e etage) Voorschoten op en kan u hierover adviseren.

Indicaties: door de zonverouderde huid, keratosen, rimpels (fijne lijntjes), pigmentverschuivingen, littekens (vooral van acne) en oppervlakkige hyperpigmentaties.