OVERBEHARING

De meest voorkomende vormen van overbeharing zijn hypertrichose en hirsutisme.

  • Hypertrichose is een overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei aanwezig is.
  • Hirsutisme is een vorm van overbeharing bij vrouwen waarbij de haargroei is toegenomen volgens een mannelijk beharingspatroon.

Ongewenste haargroei kan behandeld worden door definitieve ontharingsmethodes waaronder elektrische epilatie, met de Applisonix en verschillende vormen van lasertherapie.

Bij elektrische epilatie en de Applisonix hoeft er geen onderscheid te worden gemaakt tussen de verschillende haarkleuren of huidtypes. De systemen kunnen veilig en effectief worden toegepast op zowel de lichte als de donkere huid en kunnen alle soorten haar behandelen.

Lasertherapie (of IPL -intense pulsed light-) is geschikt voor alle lichaamsdelen maar werkt het beste op een lichte huid met donkere haren. Het is niet geschikt voor blonde, grijze en rode haren. Bij bovenstaande methoden moet men er rekening mee houden dat er na verloop van tijd in het behandelde gebied nieuwe haren kunnen ontstaan.

Bij Dermacare gebruiken we electrische epilatie en de Applisonix.

Electrisch epilatie

Hierbij wordt een minuscuul naaldje langs de haar in het haarzakje gebracht. Vervolgens wordt enkele seconden stroom en warmte afgegeven, waardoor de haar loslaat. Dit wordt ervaren als een soort hitte die in de huid ontstaat. Als de haar loslaat wordt deze met een pincet verwijderd. Hierna wordt nog enkele seconden stroom gegeven in de lege haarfollikel, zodat zoveel mogelijk celletjes die de haar aanmaken, vernietigd worden.

Bij elektrische epilatie worden de haren stuk voor stuk verwijderd, waarbij 1 haartje meerdere behandelingen nodig heeft voordat deze definitief wegblijft. Elektrische epilatie is dus een tijdrovende en niet geheel pijnloze behandeling. Door de stroomsterkte aan te passen aan uw gevoelswaarneming is de behandeling goed te ondergaan.

Applisonix

De Selectif Pro van Applisonix is een systeem voor duurzame haarreductie. Applisonix’ Selectif Pro is het eerste klinisch bewezen systeem dat haarreductie verwezenlijkt op basis van ultrageluid. Het ultrageluid wordt met behulp van een pincet via de haar naar de haarwortel geleid waar deze vorm van energie wordt omgezet in warmte. In de haarwortel wordt zo een temperatuur van meer dan 70°C bereikt waardoor de haarwortel dermate beschadigd dat de haar zich niet meer kan herstellen.
Het is een pijnloze en effectieve behandeling zonder bijwerkingen, ook de meest gevoelige gebieden zoals de wenkbrauwen, bovenlip, oren en neus zijn middels deze nauwkeurige techniek goed te behandelen.

Mocht U gebruik willen maken van deze methoden voor de behandeling van overbeharing dan adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts. Deze kan beoordelen of dit voor u geschikt is of dat er verdere onderzoeken noodzakelijk zijn.