ELASTISCHE KOUSEN

Therapeutische elastische kousen worden voorgeschreven voor mensen met aandoeningen van het vaat- en lymfestelsel zoals oedeem (zwelling). Bijvoorbeeld bij patiënten met lymfoedeem, lipoedeem, spataders (varices) dan preventief of na een operatie daarvan, moe en zwaar gevoel in de benen, open benen (ulcus cruris) of na trombose.

De werking

Bij patiënten met bovenstaande aandoeningen is er sprake van een opeenhoping van vocht doordat er teveel vocht wordt geproduceerd of te weinig vocht wordt afgevoerd. Dit kan worden geremd door de druk van buitenaf te verhogen door middel van therapeutische elastische kousen.

Soorten therapeutisch elastische kousen

Er zijn twee verschillende soorten therapeutische elastische kousen:

  • de vlakbreikousen (met naad)
  • de rondbreikousen (zonder naad)

Deze worden op maat van uw arm of been gemaakt en worden bij iedere bestelling van een nieuwe kous opnieuw gemeten, zodat de omtrekveranderingen kunnen worden verwerkt in de bestelling.

Levertijd/Training

De levertijd is afhankelijk van het type kous en of het confectie of maatwerk betreft. Tijdens het passen of afleveren van de kous(en) krijgt u instructie over het aan- en uittrekken. Ook zijn wij het juiste adres voor een uitgebreid assortiment voor aan en uittrekhulpmiddelen.

Bij Dermacare werken wij exclusief met Mathot als kousenleverancier.
Mathot levert een uitgebreid assortiment therapeutische elastische kousen van verschillende leveranciers. Op basis van medische indicatie en uw individuele situatie wordt er uit verschillende vlakbrei- en rondbreikousen gekozen, zowel in maatwerk als confectie.